andzik07 - komentarze |
"Nie mów nic do mnie... noc taka cicha... Księżyc wpółsenny, z twarzą pobladłą, Z posrebrzystego sączy kielicha Ciszę na wód zwierciadło. Nie mów nic do mnie... drżącymi usty W bezdenną rozwiej rzucone słowo, Jak dzwon bez serca, dźwięk wionie pusty, W tę ciszę księżycową. Nie mów nic do mnie... w dłoni uścisku, W spojrzeniu cichym jak senne morze Daj mi twą duszę... po nieb sklepisku Uniosę ją w przestworze, Nie mów nic do mnie... milczącą smutnie Uniosę duszę twą w świat, gdzie pała Księżyc... zawieszę w blaskach jak lutnię, By ciszę w siebie brała. Nie mów nic do mnie... duszy tajnica, W na wpół stłumione rozwiane łkanie, Na srebrnowłosych strunach księżyca Grając — za pieśń mi stanie." |
|
Tak napisali inni: |
01.09.2005 :: 10:57 :: afg214.neoplus.adsl.tpnet.pl Kamila Tak i w końcu koniec wakcji i bedziemy sie widywać praiwe codzien=* A tak a propo gdzie new nota? |
31.08.2005 :: 15:11 :: atl85.internetdsl.tpnet.pl AndZia A z takiej ładnej stronki z wierszami... |
31.08.2005 :: 11:09 :: ahn108.internetdsl.tpnet.pl Z kad sciagnelas? |
26.08.2005 :: 15:44 :: atl85.internetdsl.tpnet.pl Dadzia...4U Nice wiersz![]() ![]() |
23.08.2005 :: 20:49 :: agg69.neoplus.adsl.tpnet.pl Kamila Skąd ja znam. Esh... ash nie chcę mi się pisać. Pozdrowionka=* |
Talk.pl :: Wróć |